woensdag 22 mei 2013

Fraude van 50.000 euro bij webwinkels door twee vrouwen

Twee Haagse vrouwen hebben volgens justitie voor bijna 50.000 euro aan spullen bij webwinkels besteld, om deze bij nietsvermoedende mensen in Den Haag en Rijswijk te laten bezorgen. Met een handige babbeltruc zouden de vrouwen de kleding, schoenen, tassen en iPhones vervolgens van hen hebben losgekletst, om ze daarna via Marktplaats door te verkopen dan wel zelf te gebruiken.

De truc is tientallen malen toegepast. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag eiste woensdag een jaar cel tegen de beide (ex-)schoonzusjes, waarvan de helft voorwaardelijk. De twee, beiden 31 jaar oud, liepen vorig jaar tegen de lamp.

De vrouwen plaatsten onder valse naam en valse e-mailadressen online bestellingen bij bedrijven als Tommy Hilfiger, H&M en Zalando en gaven daarbij ontvangstadressen van anderen op. Later meldden de vrouwen zich, keurig gekleed, op die adressen en hingen het verhaal op dat ze een verkeerd huisnummer hadden ingevuld of dat ze op hetzelfde adres woonden maar dan in een andere plaats.

De ontvangers gaven de pakketjes aan de vrouwen mee. Daarna zagen zij zich voor de opgave gesteld de webwinkels ervan te overtuigen dat zij een pakketje hadden aangenomen, maar dat zij dat niet hadden gehouden.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten