zaterdag 25 mei 2013

Zambiaanse arbeider vecht met reusachtige python

Een chauffeur van een graafmachine is in Zambia aan de dood ontsnapt, toen hij werd aangevallen door een reusachtige python. De python had het lichaam van zijn slachtoffer razendsenl overmeesterd en tegen de vlakte geworpen.

Kelvin Katoka (25) kan het verhaal vanuit zijn ziekenhuisbed nog navertellen. De man zat in een graafmachine in een mijn, toen hij nietsvermoedend op een enorme python stootte. Aanvallen op mensen zijn zeldzaam. De python is de grootste slang van Afrika en kan tot zeven meter lang worden. De dieren zouden zelfs antilopen en krokodillen kunnen oppeuzelen.

In zijn benarde situatie realiseerde Katoka zich plots dat hij een klein mes in de zak van zijn werkpak had. Hij had het dier toen al verschillende keren gebeten. 'Ik stak het mes in de zijkanten van de slang en langzaam begon de wurggreep los te komen.'

'Ik begon bloed over te geven en kon niet veel meer zien. Daarna verloor ik het bewustzijn', zegt hij. De python leek de lange strijd te gaan winnen, maar twee collega's merkten de slang plots op en doodden het dier.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten