maandag 20 mei 2013

'Van warm naar bijna recordkoud'

De komende dagen gaat het flink kouder worden in Nederland. Waar gisteren de temperatuur nog plaatselijk de 20 graden haalt, wordt het aan het einde van de week amper 10 graden. Dat meldt Weerplaza.nl op haar website.

Vandaag is het vaak grijs met af en toe regen en motregen. Met maxima van 13 tot 15 graden is het dan vrij koel. Het noordoosten kan met wat zon nog op 16 tot 18 graden uitkomen, maar de kans dat de zon doorbreekt is klein. Ook dinsdag verwacht Weerplaza weinig zon en opnieuw van tijd tot tijd regen. Het wordt dan 12 tot 16 graden.

Polaire lucht
Woensdag draait de wind naar het noordwesten. Koude, van de poolstreek afkomstige, lucht stroomt via de Noordzee naar Nederland en omgeving. Die lucht bereikt ons donderdag. De temperatuur gaat dan verder omlaag. Mogelijk wordt het donderdag en vrijdag amper 10 graden. Daarbij wisselen zon, wolken en talrijke buien elkaar af. In de nachten gaat het bij opklaringen aan de grond enkele graden vriezen. Al meer dan 25 jaar is het eind mei niet meer zo koud geweest. Met 10,4 graden op 23 mei als record en 10,9 graden op 24 mei is er zelfs een kans dat er records verbroken worden.

Na deze twee dagen met koud weer gaat de temperatuur de laatste dagen van mei weer omhoog naar 15 tot 20 graden.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten