vrijdag 21 juni 2013

Informatie 6 miljoen Facebook-gebruikers op straat

Facebook heeft per ongeluk vertrouwelijke gegevens van 6 miljoen gebruikers zichtbaar gemaakt voor anderen. De gebruikers zijn op de hoogte gesteld van het lek, dat volgens Facebook was gedicht binnen 24 uur nadat het bekend was geworden.

Dat heeft CNET vrijdag gemeld op zijn website. De fout zat volgens Facebook in het hulpprogrammaatje waarmee gebruikers hun eigen informatie kunnen downloaden. Eerder deze maand was het probleem gemeld via het speciale White Hat-programma, dat ontwikkelaars en analisten beloont als ze kwetsbaarheden in de socialenetwerksite kunnen aantonen.

Telefoonnummers
Facebookers die gebruikmaakten van de mogelijkheid om hun eigen gegevens te downloaden, kregen in sommige gevallen ook telefoonnummers en mailadressen van contacten meegeleverd die onbekend hadden moeten blijven.

Facebook heeft zijn excuses aangeboden en meldt op zijn veiligheidsblog: 'Dit is iets wat ons in verlegenheid heeft gebracht en waarover we ontsteld zijn. We zullen twee keer zo hard werken om ervoor te zorgen dat zoiets nooit meer gebeurt.'

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten