dinsdag 18 juni 2013

Kinderen klagen Fox aan na live uitgezonden zelfmoord vader

Drie minderjarige kinderen hebben Fox News aangeklaagd nadat de Amerikaanse zender vorig jaar de zelfmoord van hun vader had uitgezonden tijdens een live-uitzending van de politieklopjacht op de 32-jarige man. Hun moeder en advocaten beweren dat ze getraumatiseerd zijn door de beelden.

Op 28 september 2012 werd de 32-jarige JoDon Romero achternagezeten door de politie nadat hij een auto had gestolen. De klopjacht van de politie werd door Fox live uitgezonden, inclusief het dramatische einde waarbij de man zichzelf door het hoofd schoot.

Toen de drie zonen van de man, nu 9, 13 en 15 jaar oud, thuiskwamen van school, zagen ze op YouTube het filmpje van de zelfmoord van hun vader. Ze hebben Fox News aangeklaagd omdat ze sindsdien volgens verschillende psychologen lijden aan een posttraumatische stressstoornis. De moeder van de kinderen zei in de rechtbank dat ze zo zijn aangedaan door de tragedie, dat ze zelfs niet meer in staat zijn om naar school te gaan.

Fox News heeft inmiddels verontschuldigingen aangeboden en zegt dat het om een 'menselijke fout' ging. De zender zegt normaal gesproken een vertraging van 5 seconden in te bouwen om de beelden te kunnen filteren, maar die voorzorgsmaatregel werd in dit geval niet in acht genomen.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten