maandag 17 juni 2013

Meisje (18) onthoofdt vader na verkrachting

Een 18-jarig meisje in de hooglanden van Papoea-Nieuw-Guinea heeft haar vader onthoofd nadat hij haar had verkracht. Dorpsbewoners beschermen de tiener nu, zodat de politie haar niet kan inrekenen. Ze vinden dat de 'kwaadaardige man het verdiende om te sterven', meldt de Daily Mail.

De verkrachting zou zich hebben voorgedaan terwijl de moeder van het gezin met twee andere kinderen op bezoek was bij familieleden. Nadat de vader zijn dochter 's nachts al verschillende keren had verkracht, keerde hij 's morgens terug. Op dat moment sloegen de stoppen door bij de tiener. Ze pakte een mes en hakte het hoofd van haar vader af.

Getraumatiseerd
De lokale kerkleider van het dorp in de westelijke hooglanden, Lucas Kumi, liet weten dat de hele gemeenschap weigert het meisje over te dragen aan de politie voor een onderzoek. 'We zijn het gezamenlijk eens geworden dat ze in onze gemeenschap mag blijven, want haar vader verdiende het om te sterven', aldus Kumi. 'Ze heeft dat gedaan omdat ze zo getraumatiseerd was.' De overleden man krijgt geen afscheidsplechtigheid in het dorp.

Doodstraf
In Papoea-Nieuw-Guinea zijn verkrachtingen en moordpartijen een veelvoorkomend verschijnsel. In een poging een oplossing voor het probleem te vinden, heeft de regering onlangs de regels rond de doodstraf opnieuw uitgebreid

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten