maandag 22 juli 2013

Depressieve bankier overleeft sprong van 7 verdiepingen

Adam Silberman (47), een invloedrijke New Yorkse bankier en makelaar heeft op miraculeuze wijze een sprong uit zijn appartement van ruim 20 meter hoogte overleefd. Hij sprong van de zevende verdieping van een gebouw aan 5th Avenue, maar zijn val werd gebroken door een zonnescherm op de tweede verdieping.

Silberman ligt op de intensive care in een ziekenhuis in New York, waar hij wordt behandeld aan een flink aantal botbreuken en interne bloedingen. Zonder de interventie van het zonnescherm had de man de sprong zeker niet overleefd.

Over de oorzaak van de wanhoopsdaad tast men nog in het duister, maar de man zou de ruzies met zijn medebewoners van het appartementsgebouw beu zijn. Die zouden, aldus de echtgenote van Silberman, al meermalen op agressieve wijze geklaagd hebben over de (geluids-)overlast van de drie Franse poedels die het stel in hun woning hield. Ook zouden de honden,volgens de NY Post, de lobby van het gebouw hebben bevuild.

De politie, die na het incident het appartement doorzocht, zegt dat er sporen van drugsgebruik zijn gevonden, maar het is niet duidelijk of het echtpaar ook drugs gebruikte. Michael Moss, een vriend van het stel stelde echter dat het echtpaar geen drugs- en alcoholgebruikers waren.

Wel had Silberman financiële problemen. Zo had hij nog een belastingschuld van 650.000 dollar. Moss vermoedt dat de combinatie van de problemen zijn vriend tot de sprong dreef.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten