maandag 22 juli 2013

Gigantische tonijn doet vissersboot kapseizen

Anthony Wichman toont zijn gigantische vangst. © US Coast Guard.
Het was een geweldige vangst: een tonijn van maar liefst 105 kilogram. Maar toen de Hawaïaanse visser de buit aan boord wilde hijsen, ging het volledig mis. Zijn boot kapseisde onder het gewicht van de gigantische vis.

Terwijl Anthony Wichman in zee belandde, raakte zijn been verstrikt in de vislijn waardoor hij helemaal onder water werd getrokken. Volgens Sky News slaagde de 54-jarige man er met veel moeite in om zichzelf te bevrijden, terug op het wrak te klimmen en zijn vrouw op de hoogte te brengen.

De Amerikaanse kustwacht stuurde een helikopter om de onfortuinlijke visser te redden. Wichman werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Toen vrienden van de man zijn boot daarna naar de haven wilden slepen, zagen zij dat de tonijn nog steeds aan de vislijn hing.

'De redding van de man had niet beter kunnen verlopen', zei Jessica Mickelson van de kustwacht tegen Sky News. 'Anthony Wichman heeft slechts kleine verwondingen opgelopen en bovendien heeft hij nu een ongelofelijk verhaal om te vertellen.' En een hele grote vis om op te eten...

Beelden van de reddingsoperatie kunt u hier bekijken.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten