dinsdag 23 juli 2013

Duikinstructeurs bijna opgeslokt door walvissen

Twee duikinstructeurs, die in afwachting van hun volgende les wat ronddobberden in het water, kregen de schrik van hun leven toen twee grote walvissen op enkele centimeters van hen vandaan aan de oppervlakte kwamen. De enorme zoogdieren vulden zich met sardientjes, maar het had niet veel gescheeld of ze hadden de mannen ook opgeslokt.

Shawn Stamback en zijn collega Francis Antigua hadden de bultruggen eerder al op een afstandje gezien, zo meldt Natureworldnews.com. Ze waren alvast met hun camera's het water ingegaan om de tijd te doden tot het begin van hun volgende duik.

'We dobberden gewoon rond in de hoop van een afstand wat beelden van de walvissen te kunnen schieten. Ineens deden de sardientjes raar,' aldus Stamback. Op de video is duidelijk te zien dat de mannen ineens omringd zijn door de vele visjes, vermoedelijk op de vlucht voor de hongerige bultruggen.

De walvissen die eerder op de achtergrond te zien waren, duiken met opensperde bekken ineens op naast de duikers. De mannen komen met de schrik vrij.






Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten