maandag 16 september 2013

Dodental schietpartij Navy Yard loopt op naar 13

Bij een schietpartij op de marinebasis Navy Yard in Washington zijn maandag dertien doden en twaalf gewonden gevallen. Een van de schutters is gedood door de veiligheidsdiensten. De politie is nog op zoek naar een of twee andere verdachten.

Terwijl de politie zoekt naar de daders is het bevel gegeven om het Amerikaanse parlement, Capitol Hill, af te sluiten. Medewerkers mogen het gebouw niet meer in of uit. Tevens is een honkbalwedstrijd afgezegd die voor maandagavond in Washington stond gepland.

Het is nog niet duidelijk om hoeveel verdachten het precies gaat. De gedode schutter is geïdentificeerd, zo melden Amerikaanse media maandagavond. het zou gaan om een 34-jarige man uit Fort Worth in de Amerikaanse staat Texas. Hij zou in de jaren 2007-2011 bij de Amerikaanse marine hebben gezeten. In 2011 is hij weggestuurd vanwege misdragingen, zo vertelde een medewerker van de marine aan persbureau Reuters. Tot nu toe is er geen verband met terrorisme gevonden.

Motief
Op een persconferentie in Washington zei politiechef Cathy Lanier dat er mogelijk drie schutters zijn geweest. 'We hebben verschillende aanwijzingen dat twee anderen ook bij de schietpartij betrokken waren', aldus Lanier. Over het motief van de dader(s) kon ze nog niets zeggen.

De burgemeester van Washington, Vincent Gray, liet weten dat er 13 doden zijn gevallen en dat er zo'n 12 mensen gewond zijn geraakt, onder wie een politieagent. Niemand van hen is in levensgevaar.

In een reactie zei president Obama: 'We hebben nog niet alle feiten, maar we weten dat verschillende mensen zijn beschoten en dat sommigen zijn gedood. De schietpartij was gericht tegen militairen en burgers die gewoon hun werk deden. Het zijn patriotten.' Obama beloofde dat de autoriteiten alles zullen doen om de daders te pakken.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten