woensdag 18 september 2013

Lichamen ontdekt in auto's die 40 jaar onder water lagen

Autoriteiten in de Amerikaanse staat Oklahoma hebben gisteren twee auto's uit een meer gevist met daarin de lichamen van zes mensen die al 40 jaar vermist waren. De ontdekking zou twee oude verdwijningszaken kunnen oplossen.

Volgens 'The Daily Elk Citian' komt de ene auto, een oudere Chevrolet, overeen met die van drie personen uit Canute die verdwenen in de late jaren 50 of de vroege jaren 60. Het zou gaan om een 69-jarige man en zijn twee vrienden. De tweede auto, een Camaro, zou die van drie vermiste tieners uit Sayre kunnen zijn. Zij verdwenen in de jaren 70.

De autoriteiten zijn er voorlopig echter nog niet in geslaagd om de lichamen officieel te identificeren. 'De auto's liggen al meer dan 40 jaar onder water en het ziet eruit als een smerige puinhoop', vertelde sheriff Bruce Peoples aan KWEY-radio. Bovendien zullen we wachten met een officiële verklaring tot de families van de overledenen gekend zijn.

De twee auto's werden toevallig ontdekt. Volgens Betsy Randolph, woordvoerster van de Oklahoma Highway Patrol, waren duikteams oefeningen aan het doen in het Foss Lake doen ze de auto's tegenkwamen. 'Daarom gingen ze gisteren terug om de auto's boven water te halen, in de veronderstelling dat het gestolen en gedumpte auto's waren. Pas na het bovenhalen troffen ze de lichamen aan', klinkt het. De stoffelijke overschotten werden vervolgens overgebracht naar de lijkschouwer.

'We hopen dat deze ontdekking een soort van rust kan brengen bij de families die al tientallen jaren op zoek zijn naar hun geliefden', zei Randolph ook nog. 'Misschien kunnen ze hun zoektocht dan eindelijk afsluiten.'





Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten