donderdag 19 september 2013

Moordenaar op radio: 'Ik heb nog 30 mensen vermoord'

Gary Ridgway © AP.


Een beruchte seriemoordenaar, die in de Verenigde Staten bekend staat als de Green River Killer en veroordeeld is voor 49 moorden, heeft op een lokale radiozender verteld dat hij tussen de 75 en 80 moorden heeft gepleegd. Hij zegt de politie naar de lichamen te kunnen brengen.

De autoriteiten in Seattle geloven niets van de claim van moordenaar Gary Ridgway. Volgens een politiewoordvoerder is het slechts een manier om aandacht te krijgen.

De Green River Killer vertelde over zijn slachtoffers in een telefonisch interview met KOMO Newsradio. Hij liet los dat hij rechercheurs in 2003 naar de plek bracht waar ze de lichamen van zijn slachtoffers konden vinden. Hij moest toen in een busje blijven, maar als hij toen meer aanwijzingen had mogen geven, zouden er meer lichamen zijn gevonden, aldus Ridgway.

42 lichamen
De seriemoordenaar maakte zijn meeste slachtoffers in de jaren 80. Zijn slachtoffers waren hoofdzakelijk jonge prostituees en meisjes die van huis waren weggelopen. Ook in de jaren 90 vermoordde Ridgway enkele meisjes.

Tien jaar geleden werd Ridgway veroordeeld voor 48 moorden en in 2011 voor nog een moord. Hij ontliep de doodstraf, omdat hij een volledige bekentenis gaf. De bijnaam Green River Killer kreeg de man omdat de lichamen van veel van zijn slachtoffers in of bij de rivier Green River in King County werden aangetroffen. In totaal zijn er 42 lichamen gevonden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten