maandag 16 september 2013

'Tragisch ongeluk Lady Di veroorzaakt door laserpen'


Oud SAS-soldaat doet boekje open over fatale crash

Lady Di © anp.


Het dodelijke auto-ongeluk in 1997 van Lady Di in een Parijse tunnel zou mogelijk veroorzaakt zijn door het gebruik van een laserpen. Het licht van de pen zou de chauffeur van de auto verblind hebben.


'Het was alsof je geflitst werd door een radar. De Mercedes begon daarna te slingeren.'Anonieme getuige van ongeluk

Een voormalig soldaat van Britse elite SAS-eenheid beweert dat een collega van hem kort voor het ongeval met een lichtstraal van een laserpen Diana's chauffeur heeft verblind. Deze militaire laser was in 1997 relatief nieuw op de markt. De laser produceert een extreem hoge intensiteit licht voor een paar seconden.

De voormalige SAS-elitestrijder sprak in augustus via de SAS over Diana's dood. Nu gaf ook zijn ex-vrouw in een onderzoek van Scotland Yard toe dat haar ex-man al in 2008 concrete details had verteld over het fatale ongeluk.

'Slingeren'
Een getuige van het ongeluk ondersteunt deze nieuwe theorie. Een automobilist zag in zijn achteruitkijkspiegel, dat de tunnel plots even hel verlicht werd toen een motorfiets Diana's Mercedes passeerde: 'Het was alsof je geflitst werd door een radar. De Mercedes begon daarna te slingeren.'

In 2007 werd voor een onderzoekscommissie het gebruik van een mogelijke laserpen nog afgedaan als irrelevant voor Diana's dood.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten