dinsdag 2 oktober 2012

Vrouw slaapt met radioactief geld onder kussen

Je spaargeld onder je hoofdkussen bewaren is al niet zo'n goed idee, laat staan als je spaarcentjes ook nog eens zwaar radioactief besmet blijken te zijn. Dit bizarre incident overkwam een bejaarde vrouw uit Moskou.

De vrouw had vorige maand 50.000 roebel (ongeveer 1240 euro) bij haar bank opgenomen, en legde het vervolgens onder haar hoofdkussen. Toen ze toevallig een stralingsmeter aanzette, die ze toch in huis had om radioactiviteit in voedsel te meten, sloeg de schrik haar om het hart. Naarmate ze dichter met de meter richting slaapkamer en bed ging, sloeg de meter steeds verder uit.

Zwaar radioactief
Experts constateerden later dat het stralingsniveau van het geld 20.000 maal hoger was dan normaal is toegestaan. Het niveau van de straling van het besmette geld was vergelijkbaar met de radioactiviteit na een ongeluk in een kerncentrale.

Het geld is inmiddels in een loden container als zwaar radioactief afval afgevoerd en opgeslagen. De bank waar de vrouw het geld opnam heeft geen idee waar de bankbiljetten vandaan kwamen.

De vrouw is een zenuwinzinking nabij: zij vreest dat ze haar spaargeld nooit meer terug zal zien. Over de mogelijke schadelijke gevolgen van de opgelopen straling maakt ze zich minder zorgen, meldt MK.ru

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten