zondag 17 augustus 2014

Toeristen vermist na gezonken boot in Indonesië

       

Boot is waarschijnlijk in zwaar weer terechtgekomen

Archiefbeeld van een boot bij het eiland Komodo. © Thinkstock.


Zeker tien buitenlandse toeristen en vijf Indonesiërs worden vermist na een bootongeluk in Indonesië. Welke nationaliteit de vermiste buitenlanders hebben, is niet bekend. Tien mensen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland zijn gered nadat de boot was gezonken tussen de eilanden Lombok en Komodo, een tocht die drie dagen kan duren.

Volgens persbureau DPA zijn twee Nederlanders gered. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon vanmiddag nog niets zeggen over het aantal Nederlandse opvarenden. 'Dat zoeken we nog uit', aldus een woordvoerder.

De boot was donderdag vertrokken en zonk zaterdag (kaart). Een Indonesische reddingswerker zei dat er vandaag pas een melding van het incident binnenkwam, onder meer door slechte communicatielijnen. De boot is waarschijnlijk in zwaar weer terechtgekomen en op een rif geklapt voordat het zonk.

Op de boot zaten vijf Indonesische bemanningsleden en twintig buitenlanders. Vissers en zeilers hadden vijf mensen gered voordat er hulp kwam.

Lombok ligt naast het populaire vakantie-eiland Bali en trekt jaarlijks duizenden toeristen. Hoewel er met enige regelmaat ongevallen met boten vol migranten plaatsvinden in Indonesië, komen ongelukken met toeristenboten zelden voor.




Bron
Lees ook: Overlevende bootongeluk: Ik zwom en zwom en zwom
Lees ook: Geen Nederlanders meer vermist in Indonesië

Geen opmerkingen:

Een reactie posten