dinsdag 16 april 2013

'Bommen Boston bevatten buskruit, scherven en kogellagers'

De bommen die in Boston aan zeker drie mensen het leven kostten en meer dan 100 mensen ernstig verwondden, bevatten kogellagers, buskruit en granaatscherven om zoveel mogelijk verwondingen te veroorzaken bij de slachtoffers van de bomaanslag.

Een bron binnen het justitieapparaat, die op de hoogte is van de stand van zaken in het onderzoek naar de explosies, zei dat tegen persbureau Reuters. De bron wil anoniem blijven.

Van sommige slachtoffers werden de benen afgerukt door de kracht van de explosie. Peter Fagenholz, trauma-arts van het Massechusetts General Hospital, zei tegen verslaggevers dat sommige gewonden verdere operaties nodig hebben de komende dagen. 'We zien veel verwondingen door scherven en kleine metalen voorwerpen', zei Fagenholz. In het ziekenhuis zijn 29 mensen onder behandeling na de aanslagen, acht van hen zijn nog in kritieke toestand.

Intussen wordt door de FBI gezocht naar een dader. Over het onderzoek doet de dienst nog geen mededelingen. 'Het is een criminaliteitsonderzoek dat mogelijk een terrorisme-onderzoek kan worden', was alles wat FBI-agent Richard DesLauriers in Boston er over kwijt wilde.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten