donderdag 18 december 2014

Laatste wens van overleden vrouw lokt woede uit op Twitter


Screenshot. © Youtube.


Een overleden vrouw uit de Amerikaanse staat Indiana heeft met haar testament de woede van vele Twitter-gebruikers uitgelokt. Zo wilde de vrouw graag met haar hond Bella begraven worden. Eén probleem: Bella leeft nog. Wanneer de hond niet in een dierenasiel in Utah terecht kan, zal ze zoals haar baasje het wil een spuitje krijgen. Dierenliefhebbers reageerden woedend.

Connie Lay overleed op 25 november. Volgens haar advocaat was het de laatste wens van de vrouw om Bella de Duitse Herder te laten euthanaseren en cremeren zodat ze samen begraven konden worden. Dit echter enkel, als de hond niet bij een dierenasiel in Utah terecht kon. Als die reis te duur bleek of onmogelijk was om gelijk welke andere reden, zou Bella een spuitje krijgen.

Het verhaal van Bella werd al snel opgepikt via Twitter, waar dierenliefhebbers hun bezorgdheid uitten en de beslissing van de vrouw 'egoïstisch' noemden. Onder de hashtag #SaveBella vragen ze om het dier te laten leven.

Agressief karakter
Toch is er ook een andere kant aan het verhaal. Zo verklaart de advocaat dat de Duitse Herder een voorgeschiedenis heeft van agressief gedrag. Hij noemt de hond van 47 kilogram 'mogelijk gevaarlijk', zeker in de buurt van kinderen en vreemden. 'Toen Lay overleed, stierf ze thuis en de hond was bij haar. Niemand kon het huis in, ze waren bang dat de hond zou aanvallen.' Ook dierenartsen zouden eerder al aangeraden hebben om de hond te laten inslapen.

Volgens de advocaat is de vraag van Lay verder volledig legaal en had hij de felle reacties niet verwacht. Hij vertelde aan lokale media dat 'buitenstaanders geen recht hebben om de wensen van mijn client te herschrijven en op te leggen wat zij willen'.






Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten