woensdag 26 oktober 2011

Duitse conducteur: plas maar in de vuilbak

DUSSELDORF - Het gebrek aan wc's in de nieuwste Duitse treinen leidt daar ook tot curieuze problemen. Een passagier die dringend moest plassen, kreeg van een spoormedewerker het advies dan maar te urineren in een vuilbak in de eerste klasse.

De reiziger volgde de raad op. Maar de plassende passagier was opgemerkt door de machinist, die de zaak aankaartte bij zijn bazen. De Deutsche Bahn gaf de conducteur 100 euro boete en liet hem na 36 jaar kaartjes controleren voortaan 's nachts treinen bewaken op rangeerterreinen.






De conducteur pikte de boete niet. De bestuursrechter in Düsseldorf gaf hem woensdag gelijk en vernietigde de boete. De Deutsche Bahn heeft geen regels hoe conducteurs moeten handelen in zo'n geval, dus die kon hij ook niet overtreden hebben. Onduidelijk is ook welke alternatieven er zijn voor passagiers met hoge nood. Volgens de rechter heeft de spoormedewerker slechts geprobeerd de onvermijdbare schade te beperken.

De reizigersvereniging Pro Bahn zegt dat er nodig toiletten moeten komen in de nieuwste treinen, desnoods tegen betaling. „Plaszakken zoals in Nederland is bedacht, zijn nauwelijks een oplossing”, zei de vereniging in de Süddeutsche Zeitung.


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten