donderdag 27 oktober 2011

Indiase miljardair durft woning van 740 miljoen niet in

© AFP
De duurste woning ter wereld staat leeg omdat eigenaar Mukesh Ambani er niet naartoe durft te verhuizen. Het huis in de Indiase stad Bombay zou ongeluk brengen.


Ambani's gigantische woonhuis in het centrum van Bombay is vorig jaar opgeleverd. De 27 verdiepingen tellende Antilia-toren zou meer vierkante meters zou tellen dan het kasteel van Versailles. Het pand heeft rond 740 miljoen euro gekost.

Het heeft negen liften, drie landingsplaatsen voor helikopters, zes parkeerdekken en hangende tuinen. Binnen blinken kroonluchters en gouden kranen.








Ongeluk
De 53-jarige Ambani weigert zijn nieuwe onderkomen te betrekken omdat hij bang is dat het huis zijn familie ongeluk zal brengen. De constructie van staal en glas zou niet voldoen aan de Vastu Shastra, een eeuwenoude leer waarbij vrede en harmonie wordt nagestreefd bij het inrichten van een leefruimte.

Het is bijvoorbeeld gewenst dat de oostzijde van een gebouw bij zonsopkomst voldoende licht doorlaat. Daar is bij de bouw van de Antilia-toren geen rekening mee gehouden waardoor de woning volgens veel Hindu's ongeluk brengt.

Ambani, zijn vrouw Nita en de twee kinderen vertoeven daarom voorlopig nog in hun villa aan de zuidkant van Bombay. Dat pand heeft 'slechts' veertien verdiepingen.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten