maandag 24 oktober 2011

Ryanair plakt raam van vliegtuig vast met tape

© photo news

Een Ryanair-toestel met tweehonderd passagiers aan boord heeft na twintig minuten rechtsomkeer moeten maken. Oorzaak: de tape die gebruikt werd om het raam van de cockpit vast te plakken, kwam los en maakte storende geluiden. De vlucht moest hen normaal gezien van Stansted (vlakbij Londen; nvdr) naar het Letse Riga brengen.
De reizigers waren er al niet gerust op toen de grondcrew nog voor het vertrek met de tape in de weer was. Volgens de Ierse luchtvaartautoriteit ging het slechts om een extra veiligheidsmaatregel. "Met de stevigheid van het raam op zich was niets mis", klinkt het. Ryanair benadrukt dat de normale procedures gevolgd werden en dat niemand aan boord in gevaar kwam.

"Doodsangsten uitgestaan"
Volgens passagier Anthony Neal uit Bromley zit de waarheid toch enigszins anders in elkaar. "We hebben doodsangsten uitgestaan in het donker. Die kerels leken dat raam wel vast te hechten met plakband of zo. En dan vertelde de piloot in de lucht plots dat we moesten terugkeren omdat er schade was aan het raam."








Ook ex-piloot John Guntrip vond het maar een vreemde bedoening. "Dit kon rampzalige gevolgen gehad hebben. Als het raam weggeblazen werd, bestond de kans dat de piloot uit zijn zitje gezogen werd."

Ambitieuze plannen
Net vandaag maakte topman Micheal O'Leary zijn ambitieuze plannen bekend: in het volgende decennium wil hij de passagiersaantallen bijna verdubbelen tot 120 à 130 miljoen, wat van Ryanair een van de grootste luchtmaatschappijen ter wereld zou maken.

De Ier kwam eerder al in het nieuws met wilde besparingsideeën. Zo overwoog hij al toiletten betalend te maken of te schrappen, de co-piloot te laten vallen en zelfs passagiers te laten rechtstaan. (svm)

Bron:

1 opmerking:

  1. Lees ook:Spanje onderzoekt noodlandingen Ryanair: http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/1486104/2012/08/14/Spanje-onderzoekt-noodlandingen-Ryanair.dhtml

    BeantwoordenVerwijderen