zondag 23 oktober 2011

Hoofd Overgangsraad hamert op belang sharia

Foto: AFP

BENGHAZI - Mustafa Abdel Jalil, de interim-leider van Libië, heeft zondag in Benghazi benadrukt dat het islamitische recht (sharia) de basis zal vormen voor de wederopbouw van het land. Zo komt er een eind aan het verbod op polygamie, dat werd geïntroduceerd door het dictatoriale bewind van wijlen Muammar Kaddafi. Islamitisch bankieren, zonder rente, wordt de norm in Libië.

Abdel Jalil, een voormalige minister van Justitie onder Kaddafi en een fervente moslim, kondigde dat aan in zijn toespraak ter gelegenheid van de officiële bevrijding van Libië. „Rente creëert ziekte en haat onder de mensen”, aldus de voorzitter van de Nationale Overgangsraad (NTC).









„Dankzij God, dankzij God”, zei Abdel Jalil bij het begin van zijn toespraak. Vervolgens zakte hij door zijn knieën en raakte hij met zijn voorhoofd de grond aan en deed hij een gebed.

Later stelde Abdel Jalil dat het lossen van vreugdeschoten, een populair gebruik bij zeges in de Libische burgeroorlog, niet is toegestaan volgens de sharia.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten