woensdag 30 november 2011

"Aliens bestaan maar waarom vinden we ze dan niet?"


Ondanks verwoede pogingen is er heden ten dage nog altijd geen onweerlegbaar bewijs geleverd voor het spotten ener alien. Hoe dat komt, dat zocht de website Slate voor u uit. Wij vatten voor u samen.
"E.T. bestaat wel degelijk", zo begint Chris Wilson op Slate. "Maar waarom vinden we hem dan niet?" Goeie vraag, zo lijkt ook ons. Als er alleen al in ons melkwegstelsel meer dan 200 miljard sterren zijn, zou er dan niet minstens één planeet bestaan die gelijkt op onze Aarde en dus intelligent leven mogelijk maakt? We pikken, met dank aan The Week, vier puntjes uit Wilsons betoog uit.









1. Tijdsverschil
De afstanden tussen sterren en sterrenstelsels zijn enorm. Dat zorgt voor een "synchroniteitsprobleem". "Zelfs al slagen wetenschappers erin om een planeet zoals de Aarde te spotten op zo'n 450 lichtjaren afstand" - wat relatief gesproken niet zo ver is - dan nog zouden we, tegen de tijd dat we onze radiotelescopen erop kunnen richten, alleen maar kunnen "luisteren naar activiteiten die plaatsvonden in 'ons' jaar 1561", aldus Wilson. "Dus als we al iets willen ontdekken, dan zou de beschaving op deze planeet minstens 400 jaar voor moeten zijn op die van ons."

2. Misschien misten we signalen
"Het is best mogelijk dat die ingebeelde beschaving 500 jaren voor is op ons", gaat Wilson verder. Maar vergeet niet dat het universum ongeveer 13 miljard jaar oud is. "Misschien was die gelijkaardige planeet ooit bevolkt met aliens, maar waren wij te druk bezig met onze evolutie om de signalen die ze ons stuurden op te merken." Mogelijks heeft een of ander intelligent leven ons miljoenen jaren lang proberen te bereiken zonder dat wij dat doorhadden.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten