donderdag 1 december 2011

Brandweer vist gedumpte baby uit diep toilet bij -30


Brandweerlui in de Chinese provincie Heilongjiang hebben een pasgeboren baby van een gewisse dood gered. Het kind was in een plastic zak in een diepe toiletput gedumpt. Als bij wonder overleefde het pasgeboren jongetje dit lugubere avontuur in regelrechte Siberische temperaturen van -30 graden.

Mirakel: het babyjongetje is niet meer in levensgevaar.

Het was een voorbijganger die de hulpdiensten verwittigde, toen hij geschreeuw hoorde. Hij merkte dat het gehuil van een baby kwam die in een plastic zak in een diepe toiletput bengelde. De politie snelde ter plaatse, maar omdat het om een smal gat in het toilet ging, moest de brandweer erbij gehaald worden.

Adoptie
In allerijl sloegen de brandweerlui twee nagels in een houten plank en zo visten ze het arme kind uit zijn benarde situatie. Ondanks de bijtende vrieskou van -30 graden Celsius overleefde de baby als bij wonder. Het kind is zelfs niet meer in levensgevaar. Als het pasgeboren jongetje weer op krachten is, zal het geadopteerd worden door een plaatselijke familie. Momenteel is het nog onduidelijk wie het kind in het toilet gedumpt heeft. (kh)

Bron:

2 opmerkingen: