donderdag 1 december 2011

Ingenieurs willen Eiffeltoren laten bloeien


De Eiffeltoren in Parijs zou op termijn wel eens een groene metarmorfose kunnen ondergaan. Een Frans dochterbedrijf van Grontmij NV wil namelijk de 327 meter hoge constructie vol hangen met 600.000 planten. Deze laatste zouden ruim 87 ton broeikasgas CO2 absorberen, meldt de krant Le Figaro vandaag.
"Frankrijk en met name Parijs wil zich aanprijzen als een van de groenste steden ter wereld. Daar hebben we dit plan voor ingediend'', vertelt een woordvoerder van advies- en ingenieursbureau Grontmij. "Wat is er dan mooier om het Franse symbool bij uitstek groen aan te kleden?'' De planten kunnen ruim 87 ton broeikasgassen absorberen.

Het plan van het Franse bureau Ginger kost 72 miljoen euro. De bedoeling is dat de planten in januari 2013 worden opgehangen en er tot juli 2016 blijven. Een systeem met rubberen slangen moet de planten water geven. De plantenblaadjes en bloemen zouden niet in de weg hangen voor de verlichting van de Eiffeltoren, een toeristische topattractie in Parijs. (VK/kve)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten