vrijdag 2 december 2011

'Vleesetende banaan' in Mozambique blijkt loos alarm

© THINKSTOCK

Een vals alarm over een 'vleesetende banaan' heeft de bananenverkoop op de markten van Mozambique doen instorten. Het ministerie van Gezondheid zag zich vandaag genoodzaakt een bericht te verspreiden op de nationale televisie om de bevolking gerust te stellen. Dat melden lokale media.
'Na onderzoek door de ministeries van Landbouw, Gezondheid, Handel en Industrie kan besloten worden dat geen enkele besmette banaan het land is binnengekomen', meldt het ministerie van Gezondheid.

De afgelopen dagen werden Mozambikanen gewaarschuwd voor het risico een zeldzame huidinfectie op te lopen via de consumptie van de bananen. De bacteriële infectie werd zelfs als potentieel dodelijk omschreven. 'Na besmetting treedt koorts op, die razendsnel door necrose van huid en vlees wordt gevolgd', zo luidde het.

Het valse alarm ging over Zuid-Afrikaanse bananen, die Mozambique niet invoert. Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Landbouw hekelde niettemin de valse berichten en riep de bevolking op om de huid rond de vermeende infectie niet te verbranden, wat wel werd geadviseerd.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten