dinsdag 29 november 2011

Drie Siciliaanse broers krijgen tegelijk hartaanval

© Thinkstock

De amper 45-jarige Guido Garofalo kreeg tijdens het avondeten een hartaanval en zakte in elkaar. Bevangen door verdriet en emoties onderging broer Alberto Mario helaas hetzelfde lot als zijn broer. Voor allebei kwam hulp te laat. Tot overmaat van ramp kreeg bijna tegelijkertijd ook de oudste broer problemen met zijn hart, aan het ziekbed van zijn moeder. Hij kon gelukkig wel gered worden.
Het drama gebeurde zondag tijdens een familiediner in het dorpje Nicolosi nabij Catania. Plotseling kreeg de jongste broer Guido een hartinfarct aan tafel en viel op de grond. Zijn broer Alberto Mario werd bevangen door emoties, begon te huilen en te schreeuwen en ook hij kreeg een hartaanval. Hij stierf van verdriet enkele minuten na zijn broer en in hetzelfde huis.







Zorgwekkend
Door een onwaarschijnlijke speling van het lot kreeg bijna op hetzelfde moment in het ziekenhuis de oudste broer Salvatore (57) ook een hartaanval. Hij waakte bij het ziekenbed van zijn hoogbejaarde moeder. Gelukkig konden verplegers hem onmiddellijk naar de afdeling intensive care brengen. Alleen daarom overleefde hij, al blijft zijn toestand zorgwekkend.

Vrouw en kinderen
De bijna gelijktijdige hartaanvallen van de drie broers met in totaal 12 jaar leeftijdsverschil doen uiteraard een erfelijke hartziekte vermoeden. De broers stonden erom bekend dat ze sterk aan elkaar gehecht waren. Zo richtten ze samen een bedrijfje op dat zuurstofflessen levert. De twee overleden broers laten allebei een vrouw en in totaal vijf kinderen achter.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten