dinsdag 22 november 2011

Bewoners Faroer bezig met afslachten honderden grienden


Via onze contacten bij Sea Shepherd vernemen we dat er momenteel een 'grind' aan de gang is op één van de Faroereilanden.

Jaarlijks worden daar honderden grienden, een grote dolfijnsoort, op gruwelijke wijze afgeslacht: de dieren worden met boten naar ondiep water gedreven, waar jonge mannen hun viriliteit bewijzen door de dieren in hun luchtgat te steken met een stompe dolk en vervolgens hun ruggengraat over te snijden. De dieren, die in families leven, hebben geen schijn van kans, hun doodsstrijd duurt tot een halfuur.







Sea Shepherd voerde de voorbije zomer campagne tegen de grinden, en dat oogstte succes: tijdens hun aanwezigheid voor de kusten van de Faroereilanden werd niet één griend gedood. Begin september liep de operatie 'Ferocious Isles' van Sea Shepherd ten einde.

De inwoners van de Faroereilanden consumeren het walvisvlees, hoewel zulks door hun ministerie van Volksgezondheid wordt afgeraden omdat het vol zware metalen zit en verantwoordelijk is voor misvormde baby's, verhoogde kankercijfers en Alzheimer. Je kan de ontwikkelingen hier in real time volgen. Omdat het om een school van wel duizend dieren gaat, roepen zelfs inwoners van de Faroer op de grind te staken. De activisten van Sea Shepherd hopen dat de slachtpartij ophoudt wanneer het donker wordt.

Ze roepen op naar de ambassade van Denemarken te bellen of te mailen om de praktijk een halt toe te roepen. De Faroereilanden vormen een autonome provincie onder de Deense kroon. (lb)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten