donderdag 24 november 2011

Morgen geen e-mails?


Morgen vindt de vierde jaarlijkse editie van de e-mailloze vrijdag plaats. Mensen en bedrijven worden opgeroepen om die dag geen of zo weinig mogelijk e-mails te versturen, meldt initiatiefnemer Gunnar Michielssen.
Veertig jaar geleden, in het najaar van 1971, gebruikte programmeur Ray Tomlinson als eerste het @-symbool om een elektronisch bericht tussen verschillende computers in een netwerk te versturen en adresseren. "Vermoedelijk passeren we dit jaar de kaap van 300 miljard mails per dag", zegt Michielssen.

"Elk bedrijf zou elektronische post jaarlijks minstens één dag van de werkplek moeten bannen", aldus de communicatieconsultant. E-mail heeft immers ook nadelen: een 'overload' verstikt de werknemers en ondermijnt de productiviteit.

De communicatieconsultant meldt ook dat het overaanbod van informatie volgens cognitieve psychologen één van de belangrijkste oorzaken van stress op het werk is. "De e-mailloze vrijdag doorbreekt de vicieuze cirkel van alsmaar meer e-mails en is een eerste stap naar een gezonde e-mailcultuur", luidt het. (belga/sam)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten