dinsdag 22 november 2011

Rijbaan stort in oceaan door zware regenbui in LA


© ap

Een zware regenbui in San Pedro - een deel van Los Angeles - heeft een groot deel van een kustweg in de oceaan doen storten. Op de plaats waar de weg ooit liep, gaapt nu een groot en diep gat.

De weg was al enkele maanden afgesloten voor het verkeer, aangezien er verzakkingen waren opgemerkt. De buurtbewoners kregen het advies om uit de buurt te blijven. Volgens de stad Los Angeles is het niet meer mogelijk om de weg te herstellen en zal er een nieuwe baan moeten worden aangelegd.









Omwonenden zijn erg geschrokken door het incident. Hun huizen liggen nu op de eerste rij vanaf de oceaan en ze vrezen dat ze hun eigendom binnenkort ook in zee zullen zien verdwijnen. Ze kunnen in elk geval rekenen op bescherming van de politie, al is het maar om de vele kijklustigen op afstand te houden.

De aardverschuiving begon deze zomer aan een langzaam tempo. Maar geologen stellen vast dat de bodem steeds sneller beweegt. Volgens experts is de populariteit om in de regio te wonen één van de oorzaken van de verzakking. (gb)

Bron + foto's:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten