donderdag 24 november 2011

Webcam legt vliegtuigcrash in Superstition Mountains vast

Drie volwassenen en drie kinderen waren aan boord van dit vliegtuigje dat crashte in Superstition Mountains in de Amerikaanse staat Arizona. Enkele uren na het ongeluk, dat vastgelegd werd op een webcam, werd het lichaam van een kind -tussen vijf en negen jaar- teruggevonden. Voorlopig zijn er nog geen andere slachtoffers of overlevenden gevonden, meldt myFOXphoenix.com.
Volgens Paul Babeu, sheriff van Pinal County, crashte het vliegtuig snel nadat het opgestegen was in de buurt van Falcon field, waar de piloot zijn drie kinderen had opgepikt. Om half zeven 's morgens kregen de lokale autoriteiten de eerste meldingen van een zware explosie in de bergen. De piloot was ook nog vergezeld van een mechanieker en een andere volwassene. "Volgens onze eerste inlichtingen was de vader van Safford naar Falcon Field in Mesa gevlogen om zijn drie kinderen op te pikken voor Thanksgiving (in Amerika gevierd op de vierde donderdag in november, nvdr). Hartverscheurend, mocht dit het scenario zijn", aldus Babeu.






Helikopters
Op de terugweg richting Safford crashte het tweemotorig vliegtuigje, wat een grote vuurbal veroorzaakte een 64 kilometer ten oosten van Phoenix. Getuigen verklaarden aan de lokale media dat het leek alsof de piloot het vliegtuig uit alle macht nog over de bergen probeerde te krijgen. Voor de urgentiediensten was het niet eenvoudig om in zo'n onherbergzaam gebied snel ter plekke te zijn, al werden er snel helikopters ingezet om met infrarood licht naar overlevenden te speuren.

Rockwell AC69
De lokale diensten kregen snel hulp van het Federal Aviation Administration (FAA) en de National Transportation Safety Board. De crash veroorzaakte naast de vuurbal ook verschillende kleine brandhaarden in de buurt. De FAA-woordvoerder bevestigde dat het gecrashte vliegtuig een tweemotorige Rockwell AC69 was. In het nabijgelegen Lost Dutchman State Park werd een urgentieruimte opgericht. (odbs)


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten