vrijdag 23 maart 2012

Krokodillen omsingelen man 3 dagen lang

Australische vissers hebben een 66-jarige man gered die noodgedwongen drie dagen op een biljarttafel doorbracht omdat hij werd omsingeld door opstijgend water vol krokodillen. Dat meldden Australische media vandaag.

Terry Donovan uit Innisfail verbleef in een vissershut aan de rivier toen het water begon te stijgen. Een stel enorme krokodillen, van naar verluid vier meter lang, omsingelden de hut en maakten geen aanstalten om te vertrekken.

Wilde dieren
Toen het water bleef stijgen, moest de man zijn toevlucht zoeken tot de hoogste plek in de vissershut: de biljarttafel. Hij zag hoe wilde dieren zich ook toegang tot zijn hut wilden verschaffen. Een wallaby, een klein type kangoeroe, nam zijn toevlucht op het achterdek en werd aangevallen door de krokodillen, maar overleefde het.





Zelfs wilde varkens probeerden de hut binnen te komen om het water, en mogelijk ook de krokodillen, te ontvluchten. De zwijnen slaagden er echter niet in door de glazen deuren van het achterdek te komen.

Helikopter
Omdat de visser gemist werd door zijn achterban en zijn satelliettelefoon niet beantwoordde, rukte uiteindelijk een helikopter uit om poolshoogte te nemen. Landen bleek onmogelijk te zijn in het overstroomde gebied, maar de ontredderde Australiër wist met handgebaren duidelijk te maken dat hij ongenode gasten had. Twee vissers wisten hem later te bevrijden.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten