woensdag 21 maart 2012

Passagiers nemen de benen na gat in motor vliegtuig

Op z'n minst opmerkelijk: 27 passagiers zetten het op een lopen vlak voor hun vliegtuig zou opstijgen nadat ze een gat in de motor hadden opgemerkt. Het merkwaardige incident, dat zich afspeelde op de luchthaven van Moskou, versterkt al dan niet terecht het beeld van een veelal onveilige Russische luchtvaartsector.

De Boeing 737 stond vertrekkensklaar toen reizigers de crew op de hoogte brachten van het mankement. De gezagvoerder bedankte de passagiers voor hun opmerkzaamheid maar wilde na een twee uur durende vertraging toch opstijgen, terwijl het gat nog steeds zichtbaar was. Dit was het sein voor 27 inzittenden om het toestel in allerijl te verlaten. Het vliegtuig bereikte toch veilig de Siberische stad Krasnoyarsk zonder verdere incidenten, zo berichtte de krant Komsomolskaya Pravda.

Vliegtuigmaatschappij Transaero bevestigde later dat het bleek te gaan om een ontbrekend paneel. Volgens de krant Komsomolskaya Pravda mag een beperkt aantal toestellen vliegen zonder dat paneel. De vliegtuigmaatschappij beweert dan ook bij hoog en bij laag dat er niets onveilig aan is.

Gepensioneerde piloten vertelden aan de krant dat 'ze de passagiers begrijpen maar dat men zich moet realiseren dat de crew niet suïcidaal is en zeker nooit zal vliegen met een onbetrouwbaar toestel'.

De passagiers die het toestel ontvluchtten kregen slechts een deel van hun tickets terugbetaald omdat het volgens de vliegtuigmaatschappij geen noodgeval betrof.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten