zondag 17 juni 2012

Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer getrouwd

Prinses Carolina is zaterdag in Florence in het huwelijk getreden met Albert Brenninkmeijer. In de Basilica di San Miniato al Monte verklaarden beiden plechtig 'geen weet te hebben van enig wettig beletsel dat verhindert in het huwelijk te treden.' Daarop legden Carolina en Albert de trouwbelofte af, waarbij ze beloofden elkaar alle dagen van leven 'te koesteren en lief te hebben'.


De koninklijke familie was bijna voltallig aanwezig bij de mis. Ook prinses Mabel was overgekomen. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima moesten na de plechtigheid snel weg. De prins wordt zondag in Zuid-Korea verwacht, de prinses vertrekt zaterdagavond naar Mexico.

Voor de aankleding van de in het Engels gehouden huwelijksmis was flink uitgepakt. Uit Londen was het koor van de parochiekerk van de Brenninkmeijers in Chelsea ingevlogen. 'Het was heel mooi', oordeelde prins Constantijn na afloop.








Jezuïet
De plechtigheid werd geleid door de jezuïet Gregory Brenninkmeijer, een oom van de bruidegom. Hij kreeg assistentie van de prior van de kerk en een monnik van het internaat waar Albert op school heeft gezeten. Brenninkmeijer is nu directielid van de Franse tak van familiebedrijf C&A.

In de door couturier Addy van den Krommenacker ontworpen bruidsjurk zat maandenlang werk, zowel in Nederland als in Italië, zo vertelde de ontwerper naar afloop. Carolina en haar moeder prinses Irene hadden intensief meegewerkt.

Brugs kant
In de jurk is Brugs kant verwerkt dat in 1964 ook is gebruikt voor de bruidsjurk van Irene bij haar huwelijk in Rome met prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma. 'Het is heel kwetsbaar materiaal, dat maakte het moeilijk', aldus Van den Krommenacker die zijn ontwerp 'Irene' heeft genoemd.

Carolina, die komende week 38 jaar wordt, had haar zus Margarita en broer Jaime gevraagd op te treden als getuigen, samen met een schoolvriendin. Oudste broer prins Carlos begeleidde de bruid, die arriveerde in een antieke Alfa Romeo, onder de tonen van Händels 'Koningin van Sheba' naar het altaar, waar Albert Brenninkmeijer (38) reeds wachtte.

Onder de bruidskinderen waren kleinkinderen van koningin Beatrix, prinses Irene en prinses Margriet. Het bruidsboeket krijgt een plekje in de crypte van de basiliek in Parma waar Carolina's vader is begraven.

Bron  bekijk de foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten