maandag 18 juni 2012

Vermiste Belgische vrouw dood teruggevonden in Nepal

In Nepal is het lichaam teruggevonden van Debbie Maveau, een 23-jarige vrouw uit Desselgem die sedert 31 mei vermist was na een solotrektocht door de Langtangvallei. Dat meldt de regionale zender Focus-WTV en wordt bevestigd door Buitenlandse Zaken. Het is nog onduidelijk hoe de jongedame om het leven gekomen is. Het lichaam van de vrouw zal worden overgebracht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, voor verder onderzoek.

Volgens Focus-WTV werd het lichaam ontdekt in een ravijn. Het lichaam zou gezien zijn tijdens een zoektocht vanuit de lucht, na tips van lokale bewoners, aldus The Himalayan Times.

Dagenlange zoekactie
Vele tientallen mensen, onder meer van de politie en het leger, zochten al dagenlang naar Debbie. Sinds maandag werd de zoekactie ter plaatse op de voet gevolgd door haar stiefvader en haar vriend Jonas Bossuyt en diens vader.

Koffer
Debbie Maveau wilde met de trektocht een avontuurlijk einde breien aan haar verblijf in Nepal, waar ze drie maanden lang vrijwilligerswerk deed. Ze had haar koffer achtergelaten in een hotel omdat ze al haar persoonlijke spullen onmogelijk kon meenemen op de trektocht.

Op 6 juni zou de jonge vrouw haar valies ophalen. Een dag later stond een vlucht naar Delhi (India) op het programma en van daaruit zou ze op vrijdag 8 juni naar Brussel terugvliegen. Maar Debbie daagde dus niet op voor haar vlucht waardoor de familie vermoedde dat ze niet was teruggekeerd van haar trektocht.

Bron
Lees ook: Koffer gevonden van vermiste Vlaamse in Nepal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten