vrijdag 22 juni 2012

Professor snijdt lip van vrouw af en eet het op

In Zweden is een professor aangeklaagd voor een gruwelijke mishandeling. De man kon niet verkroppen dat zijn vrouw wilde scheiden. Hij sneed haar onderlip af en at het op.

Hij wilde er naar eigen zeggen zeker van zijn dat ze niemand meer zou kunnen zoenen. De Zweed riskeert nu een gevangenisstraf van tien jaar.

De 52-jarige man is een gerespecteerde professor aan het Karolinskainstituut in Stockholm. Volgens de aanklagers werd hij kwaad toen zijn vrouw hem vertelde dat ze wilde scheiden. 'Ik krijg een paar jaar gevangenisstraf en jij levenslang, omdat je niemand meer zal kunnen kussen', verklaarde de professor volgens aanklager Jakob Holmberg.

De gruweldaad vond in mei plaats in de woning van het stel. Volgens de krant Aftonbladet wachtte de professor tot zijn vrouw in slaap gevallen was en sneed hij haar onderlip af met een scalpel. Hij sneed ook nog een stukje uit haar gezicht en verorberde het.

Aanvankelijk luidde de aanklacht poging tot moord, maar de beklaagde verklaarde tijdens het politieverhoor dat hij niet de intentie had om zijn eega te vermoorden. 'Hij hielp haar om de hulpdiensten te bellen en bleef bij haar tot de politie arriveerde', aldus Holmberg. Hij wordt nu vervolgd voor het plegen van een aanval met geweld.

Na de aanval werd de vrouw overgebracht naar een schuiladres en onderging ze plastische chirurgie.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten