donderdag 22 november 2012

Cipier lost per ongeluk schot in cinema

Bioscoopbezoekers in de VS schrokken zich een hoedje. Net voor de start van een film ging er plots een schot af. Een cipier wou gaan zitten in zijn zetel en zijn dienstwapen ging per ongeluk af.

Het incident had plaats net voor een vertoning van 'The Twilight Saga: Breaking Dawn' in een bioscoop in Sonora in de staat Colorado. De bezoekers hoorden een hevige knal. "We vreesden meteen het ergste. Je weet maar nooit dat er een dolle schutter in de zaal is", zegt Michelle Miller die met haar dochter in de bioscoop was.

De politie snelde meteen naar de bioscoop. "Het was een opluchting toen we merkten dat het om een ongeval ging en niet om een schietpartij", zegt Mark Stinson, politiechef in Sonora. De agenten kwamen er al gauw achter dat de 'schutter' een cipier was. "Hij vertelde dat het om een ongeluk ging. Hij zocht een plaatsje in de zaal en nam net voor hij ging zitten, zijn holster af. Toen ging het fout en ging er een schot af", aldus Stinson.

De kogel ging door de armleuning van een zitje en baande zich een weg door de vloer van de zaal. Een vrouw raakte lichtgewond. De politie nam het dienstwapen in beslag. Het wordt nu onderzocht op een technisch mankement. De cipier werd nog niet aangeklaagd. Het incident zal overgemaakt worden aan de superieuren van de cipier.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten