dinsdag 20 november 2012

Toestel raakt in vrije val: tientallen passagiers gewond

Passagiers aan boord van een vlucht van Havana naar Milaan hebben maandag doodsangsten uitgestaan toen hun vliegtuig boven de Atlantische Oceaan in een luchtzak terechtkwam en ruim duizend meter naar beneden stortte. 66 reizigers raakten gewond, twaalf slachtoffers werden na aankomst in Milaan overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ging om een vlucht van de maatschappij Neos Air. In amper tien seconden viel het vliegtuig zo'n duizend meter naar beneden. Schotels, flessen, blikjes en trolleys vlogen in het rond. Passagiers die hun gordel niet om hadden, werden door het toestel geslingerd.

Artsen aan boord
Pilotenwoordvoerder van Neos Air Giulio Buzzi verklaarde maandag dat de gezagvoerder besloot door te vliegen naar Italië omdat het toestel geen structurele schade had opgelopen tijdens het incident. Toevallig waren twee artsen aan boord die konden vaststellen dat er geen zwaargewonden waren.

In de Italiaanse krant Corriere della Sera verklaarde een woordvoerder van Neos Air dat het toestel door de turbulentie eerst 500 meter omhoog was geschoten, om daarna 1.000 naar beneden te vallen.

Bron foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten