vrijdag 23 november 2012

Trein breekt in twee stukken bij Sassenheim

De Inspectie Leefomgeving en Transport onderzoekt hoe het komt dat vrijdagochtend twee delen van een trein bij Sassenheim konden losbreken. Dat heeft een woordvoerster van de inspectie gezegd.

De koppeling tussen twee rijtuigen van een nieuwe soort intercity brak door nog onbekende oorzaak, waardoor deze treindelen bij het harmonicadeel losraakten. De Maatschappij Voor Beter OV is geschrokken en spreekt van een levensgevaarlijk incident, omdat passagiers en conducteurs via dit harmonicadeel van de ene naar de andere coupé kunnen lopen.

Volgens de Nederlandse Spoorwegen traden tijdens de breuk alle veiligheidssystemen van de trein naar behoren in werking. Uit voorzorg worden de elf treinen van dit type uit de dienstregeling gehaald en gecontroleerd, aldus een woordvoerder.

Bij het incident raakte niemand gewond. Volgens de Maatschappij Voor Beter OV had het echter heel anders kunnen aflopen als er iemand in het ontstane gat was gevallen.

De organisatie wil dat de inspectie ook bekijkt of de recente revisie van de tot intercitytrein verbouwde forensentreinen van dit type wel goed is gebeurd.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten