dinsdag 20 november 2012

Seriemoordenaar in beeld als pleger moorden O.J. Simpson

Is O.J. Simpson dan toch onschuldig aan de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend? Bijna 20 jaar na dato lijkt de zaak een onverwachte wending te nemen. Nieuwe feiten wijzen nadrukkelijk in de richting van seriemoordenaar Glen Rogers, die zowel Simpsons vrouw Nicole als Ron Goldman vermoord zou hebben, en zijn schuld ook zou hebben bekend.

Glen Rogers wacht momenteel op zijn executie vanwege de moord op twee vrouwen in 1995, een jaar na de 'O.J.-moorden'. Zelf zegt Rogers dat hij 70 vrouwen heeft vermoord, verspreid door het hele land.

Volgens een nieuwe Amerikaanse documentaire is Rogers de echte schuldige. Hij kende opvallend veel details over de zaak en zette de politie destijds op een dwaalspoor. Naar verluidt zou Simpson Rogers hebben ingeschakeld voor het stelen van dure oorbellen die de gewezen American football-ster aan zijn vrouw had gegeven. Dat zou de reden zijn waarom Simpson de naam van Rogers altijd buiten het onderzoek heeft gehouden.

Bewijsstukken
De New York Post schrijft dat Glen Rogers de moorden op Simpsons ex en haar vriend heeft bekend. Ook zou hij de politie bewijsstukken hebben verschaft waarmee kan worden aangetoond dat hij in de buurt was van de woning van Nicole Brown toen de moorden daar werden gepleegd.

 Simpson werd na een geruchtmakende strafzaak vrijgesproken voor de dubbele moord. In de daaropvolgende civiele rechtszaak werd hij wel schuldig bevonden en veroordeeld tot het betalen van een torenhoge schadevergoeding aan de nabestaanden.

Wat daaraan voorafging: op 12 juni 1994 werden Simpsons ex Nicole Brown en haar vriend Ron Goldman dood aangetroffen in haar huis. Simpson, twee jaar eerder gescheiden van Nicole, zou zichzelf aangeven. In plaats daarvan kwam het tot de bekendste politieachtervolging aller tijden, live te zien op tv. O.J. werd opgepakt in het bezit van 8.000 dollar, een valse baard en snor, een paspoort en een geladen pistool.

 Handschoen
Er volgde een 133 dagen durend proces. Simpson zou zijn ex en haar vriend uit jaloezie hebben vermoord. Zijn DNA werd aangetroffen op de plaats van de misdaad. De verdediging betoogde dat de hoofdinspecteur van het onderzoek een racist was die het bewijs had vervalst. Bovendien paste bij de reconstructie in de rechtszaal een handschoen die op de plaats van het misdrijf werd aangetroffen niet om de hand van Simpson.

Veertien jaar later verdween Simpson alsnog achter de tralies vanwege een veroordeling in een andere zaak, waarbij hij werd beschuldigd van ontvoering, vuurwapengebruik en mishandeling. Hij is veroordeeld tot 33 jaar cel en kan op zijn vroegst over vijf jaar vrijkomen.

Bron Bekijk de foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten