maandag 19 november 2012

'Verdachte in zaak-Vaatstra is 45-jarige boer Jasper S.'

De man die in het Noord-Friese dorpje Oudwoude is aangehouden in de moordzaak van Marianne Vaatstra is een 45-jarige boer. Dat meldt RTL Nieuws. De man, Jasper S., is getrouwd en heeft kinderen.

De verdachte werd zondagavond gearresteerd na een DNA-verwantschapsonderzoek.

De omgeving van de boerderij van Jasper S. wordt momenteel door de politie afgeschermd. De familie van de man is opgevangen, zo zei burgemeester Arie Aalberts van de gemeente Dantumadeel vanochtend. Marianne woonde in Zwaagwesteinde, dat onder Dantumadeel valt.

Vader Bauke Vaatstra zegt de man niet te kennen, maar zijn familie weet wel wie hij is. Vaatstra's kleinkinderen gaan naar dezelfde gymnastiekclub als de kinderen van de verdachte, aldus de vader van Marianne. Ook zaten Vaatstra's kinderen bij de kinderen van de verdachte op school.

Vanochtend heeft de familie van de verdachte het kantoor van de Friese advocaten Wim en Hans Anker benaderd om hem bij te staan, dat meldt de NOS. Het kantoor heeft het verzoek geweigerd, omdat het advocatenduo eerder de ouders van Marianne Vaatstra heeft bijgestaan.

Persconferentie
Politie en het Openbaar Ministerie (OM) geven maandag om 18.00 uur een persconferentie over de aanhouding die is verricht in de zaak-Vaatstra. De bijeenkomst wordt gehouden in het Azeven-complex in Drachten langs de A7, waar ook de meldkamer Noord-Nederland is gevestigd.

'Het is voor OM en politie van het allergrootste belang dat wij pas met een persverklaring naar buiten komen op het moment dat de identiteit van de verdachte met zekerheid door het NFI is vastgesteld', aldus het OM.

De persconferentie wordt gegeven door hoofdofficier van justitie Annet Bronsvoort en de Friese korpschef Nathalie Kramers. De NOS zendt de persconferentie live uit op televsie, radio en internet.

Bron
Lees ook: 'Mogelijk weet Jasper S. niets meer van moord op Vaatstra'
Lees ook: 'Jasper S. moet langdurig onderzocht worden'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten