woensdag 27 maart 2013

Nieuwe gruwelmoord schokt Italiaanse studentenstad

Uitgerekend op de dag dat de in beroep vrijgesproken Amanda Knox te horen kreeg dat er een nieuw proces moet komen in de zaak over de moord op de Britse studente Meredith Kercher in Perugia, is de Italiaanse studentenstad opnieuw opgeschrikt door een vreselijke gruwelmoord.

De 23-jarige Alessandro Polizzi werd in het holst van de nacht in zijn appartement afgeslacht. Zijn verloofde Julia Tosti overleefde de aanslag omdat het wapen van de moordenaar haperde toen hij ook haar wilde executeren. De vrouw begon de dader te slaan en te trappen, waarop hij wegvluchtte. Tosti raakte lichtgewond, maar verkeert in diepe shock na de nachtmerrie.

Zes jaar geleden werd de Britse studente Meredith Kercher (21) in Perugia op gruwelijke wijze omgebracht na een uit de hand gelopen seksspel. De Amerikaanse Amanda Knox en haar ex-vriend Raffaele Sollecito werden in eerste aanleg veroordeeld voor de moord, maar in beroep in 2011 vrijgesproken. Gisteren oordeelde het Italiaanse Hooggerechtshof echter dat het proces over moet.

Twee fatale kogels
De studentenstad is nu opnieuw opgeschrikt na een nieuwe gruwelmoord. Om 3 uur 's nachts drong de gemaskerde moordenaar het appartement van Polizzi en zijn verloofde binnen. Het koppel lag te slapen, toen de dader de deur intrapte.





Polizzi kreeg twee fatale kogels in de borststreek. Gealarmeerde buren belden na het horen van het kabaal direct de politie. Agenten troffen de gewonde Julia in shock aan. Ook vonden ze het moordwapen: een oud 9 milimeterpistool. Mogelijk verloor de dader het moordwapen toen hij in paniek vluchtte.

Jaloezie?
Het motief is voorlopig nog onduidelijk, maar de politie denkt aan een daad uit jaloezie. Verder wordt nagegaan of de moord iets te maken heeft met een incident enkele dagen eerder, waarbij Polizzi een andere man enkele rake klappen verkocht.

Die zat 's nachts met zijn verloofde een broodje te eten, toen hij werd aangevallen door Polizzi. De verloofde, die ook een paar klappen opliep, diende daarop een klacht in bij de politie. Haar vriend ligt in het ziekenhuis van Perugia met onder meer een gebroken neus. Of de moord iets te maken heeft met het voorval moet nog blijken.

Bron
Lees ook: Vrijgesproken Knox opnieuw berecht voor seksmoord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten