maandag 25 maart 2013

'Voorlopig niet verlost van ijskoude oostenwind'

Ook al is de voorspelling zo ver van tevoren nog onzeker, Weerplaza durft te melden dat de kou voorlopig het land niet verlaat. Zelfs tot in de eerste week april blijft de koude oostenwind, waar Nederland de afgelopen dagen mee kampt, van kracht. Een lichtpuntje: de kou gaat wel gepaard met flink wat zonnige perioden.

Wel perioden met zon.' Dat laten de meteorologen van Weerplaza weten via Twitter. Zoals het er nu uitziet hoeven we met Pasen dus niet te rekenen op een warm weertype. De normale waarde voor eind maart ligt rond de elf graden, maar de temperatuur zal komend weekend blijven steken op een maximum van vijf graden.

Oostenwind
De komende dagen blijft Nederland kampen met de snijdende oostenwind met windkracht vier, die geleidelijk in de loop van de week zal afnemen. Zaterdag zal er een noordoosten-wind staan met windkracht twee. Verder neemt de kans op neerslag toe in het weekend.

Het KNMI voorspelt eveneens dat we vanaf Pasen een grote kans hebben op een enigszins wisselvallig weertype met temperaturen veelal onder de normale waarde.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten