dinsdag 26 maart 2013

School ontruimd om stinkende jas leerling

Een stinkende jas heeft dinsdag voor flink wat commotie gezorgd op een basisschool in Sittard. Zo'n 260 leerlingen van basisschool Aan de Meule moesten het gebouw uit vanwege een stank die door de hele school te ruiken was. Veel kinderen klaagden over hoofdpijn en prikkelende ogen. Een woordvoerder van de brandweer sprak van een walging opwekkende stank. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om boterzuur, een zuur dat voorkomt in ranzig geworden boter en sterk ruikende kazen.

De brandweer moest er aan te pas komen om te onderzoeken waar het om ging. Het onderzoek wees naar de bron: een jas aan een kapstok. De geur bleek ook in het ouderlijk huis van de scholiere te hangen, zo erg zelfs dat het huis moest worden ontruimd en het gezin de nacht bij familie moet doorbrengen.

Volgens de brandweer heeft iemand, wie is nog onduidelijk, in de nacht van maandag op dinsdag het boterzuur door de brievenbus van het huis naar binnen gespoten. Het zuur hechtte zich aan de vloerbedekking en de stank verspreidde zich door het huis.

De kinderen bleken niets ernstigs te mankeren. Naar verwachting kunnen ze woensdag weer op school terecht.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten