zondag 28 juli 2013

Hittegolf is voorbij, maar mooie zomer blijft


Aan de hittegolf is officieel een einde gekomen. Dat meldde een woordvoerder van het KNMI. Zondag kwam de temperatuur in De Bilt niet meer boven de 25 graden uit. Daarmee heeft de hittegolf een week geduurd.

In ons land was sinds donderdag officieel sprake van een hittegolf. Vorige week zondag en de maandag en dinsdag erna was het meer dan 30 graden in De Bilt. Woensdag, donderdag en vrijdag kwam het kwik boven de 25 graden uit en zelfs ook zaterdag nog, toen een zwaar onweer over het land trok .

Het was de eerste hittegolf in Nederland sinds 2006 en de zevende van deze eeuw. Sinds 1901 werd er 39 keer een hittegolf gemeten in Nederland, aldus het KNMI. De hittegolf duurde precies een week. De langste hittegolf duurde 18 dagen en viel in juli en augustus 1975.

Mooie zomer
Liefhebbers van warm weer hoeven niet te wanhopen, want de mooie zomer is nog niet voorbij. Vanaf donderdag wordt het meest droog en opnieuw warm, met middagtemperaturen oplopend richting 30 graden, verwacht het KNMI.

Maar voor het zover is, wordt het in de eerste helft van deze week koeler met geregeld zon, kans op een enkele bui en middagtemperaturen rond 22 graden.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten