woensdag 31 juli 2013

Parasiet eet hersenen meisje op na besmetting in meer

Een zwempartijtje in het Willow Springs Water Park in de Amerikaanse staat Arkansas heeft rampzalige gevolgen voor een twaalfjarig meisje. Ze raakte besmet met een parasiet die nu beetje bij beetje haar hersenen opeet. Kali Hardig verkeert in levensgevaar.

Het kind wordt momenteel in een kunstmatige coma gehouden in het ziekenhuis van Little Rock. 'Een dag na ons dagje naar het Willow Springs Water Park kreeg Kali plots hoge koorts en begon over te geven', vertelt haar moeder. 'Ze had zware hoofdpijn en huilde.'

In het ziekenhuis werd een zeldzame vorm van meningitis vastgesteld, die door de Naegleria-amoebe veroorzaakt wordt. Slechts twee mensen in de Verenigde Staten wisten tot nu toe de ziekte, die niet wordt overgedragen van mens op mens, te overleven.

De Naegleria-amoebe komt voor in het warme water van meren en rivieren en dringt het lichaam binnen via de neus en baant zich dan een weg naar de ruggegraat of de hersenen.

Ook in 2010 zou er zich in het Willow Springs Water Park een besmetting met de Naegleria-amoebe hebben voorgedaan. Redenen genoeg voor de eigenaars om het park nu definitief te sluiten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten