zaterdag 17 augustus 2013

Politie bekijkt nieuwe info over dood Diana


Britse politie laat niets los over herkomst informatie

Prinses Diana in 1988. © afp.


De Britse politie neemt nieuwe informatie onder de loep over de dood van prinses Diana en Dodi al Fayed in 1997, die ze onlangs heeft ontvangen. Dat meldt de BBC zaterdag.

De politie in Londen onderzoekt de nieuwe gegevens en bekijkt de relevantie en geloofwaardigheid ervan. Scotland Yard laat weten dat het niet een nieuw onderzoek is naar het overlijden van het stel. Diana kwam met haar vriend om het leven door een auto-ongeluk in Parijs.

Scotland Yard voegde toe dat het onderzoek niet valt onder Operation Paget, een onderzoek van de politie naar de theorie dat Diana en Dodi werden vermoord. Deze theorie werd gesteund door Dodi's vader, Mohamed al Fayed, de toenmalige eigenaar van het beroemde warenhuis Harrods. In 2006 luidde de conclusie van dit rapport dat het stel niet was vermoord.

In 2008 werd geconcludeerd dat het paar was omgekomen door grove nalatigheid van de chauffeur, die eveneens om het leven kwam. Al Fayeds lijfwacht Trevor Rees-Jones was de enige die het ongeluk in een tunnel bij de Pont de l'Alma overleefde.

De Britse politie laat niets los over de herkomst van de nieuwe informatie.




Bron
Lees ook: Familie soldaat in brief: 'Leger zat achter dood Diana'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten