zaterdag 7 september 2013

Aap rukt testikel van baby af in Chinese dierentuin

Een bezoek aan het Chinese Qianling wildpark is op een nachtmerrie uitgedraaid voor een moeder en haar baby. Terwijl ze het jongetje aan het verschonen was, ging een aap er met een testikel van het kind vandoor.

Dat schrijft de Britse krant de Daily Mail. Het Qianling wildpark in Guiyang (Guizhou provincie) is een zogenaamde 'open' dierentuin waar de apen vrij rondlopen. Naar verluidt is hun aantal op enkele jaren tijd geëxplodeerd van 70 dieren naar 500. Bezoekers hebben de gewoonte om de apen te voederen terwijl dit eigenlijk verboden is, met alle gevolgen van dien.

Een moeder was de luier van haar baby aan het verschonen toen de aap aanviel. Het dier rukte een testikel af en zette het op een lopen. Volgens getuigen liet de aap het lichaamsdeel vallen zodat een oude man het testikel kon oprapen maar het dier kon het afgerukte lichaamsdeel weer afhandig maken en at het zelfs op.

Het lokale journaal liet beelden zien van het acht maanden oude jongetje in het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend. In de dierentuin zouden al honderden incidenten met de dieren hebben plaatsgevonden.



© Screenshot YouTube.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten