vrijdag 6 september 2013

Veertig kinderen bevrijd uit Duitse sekte

© afp.


De Duitse politie is binnengevallen in twee leefgemeenschappen in Deiningen en Wörnitz. Er waren nieuwe bewijzen van misbruik opgedoken, meldt Der Spiegel. Veertig kinderen die deel uitmaakten van de obscure christelijke sekte 'Twelve Tribes', werden bevrijd en in pleeggezinnen ondergebracht. Meer dan honderd agenten waren betrokken bij de inval.

28 kinderen, van zeven maanden tot 17 jaar, werden aangetroffen in een klooster en boerderij in Klosterzimmern nabij Deiningen. Twaalf anderen in een gemeenschapshuis in Wörnitz.

De sekte die haar oorsprong kent in de Verenigde Staten en vertakkingen heeft in een tiental landen, gelooft in het slaan van kinderen als deel van het opvoedingsproces. Wilgentakken worden in olie gedrenkt en als roede gebruikt. Daarmee werd veelvuldig op de voeten, armen en nek van de kleintjes geklopt indien ze niet gehoorzaamden.

Het is niet de eerste keer dat de sekte de interesse van de Duitse politie wekt. De christelijke groep was al omstreden omdat ze pertinent weigert haar kinderen naar school te sturen. Leider Detlef Markeli (54) en de overige volwassen sekteleden beweren ondertussen onschuldig te zijn.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten