maandag 2 september 2013

Monsterkrokodil houdt toerist twee weken op eiland

© Thinkstock.


Een toerist uit Nieuw-Zeeland heeft twee weken vastgezeten op een onbewoond eiland voor de kust van Australië. Iedere keer als hij met zijn kajak naar het vaste land wilde varen, werd hij lastiggevallen door een zes meter lange krokodil.

De Nieuw-Zeelander had een ontdekkingstochtje op het programma staan op Governor-eiland, een afgelegen gebied in het noordwesten van Australië.

De toerist had 160 liter water bij zich en wat te eten, maar hij kwam er al snel achter dat onvoldoende voorraad had. Toen hij de overtocht naar het vasteland wilde maken van zo'n 4 kilometer, stuitte hij op de monsterkrokodil. Het dier, dat al jaren in het gebied woont, volgde de doodsbange man telkens op de voet.

De man mag zich gelukkig prijzen dat hij bij toeval werd ontdekt. Een bewoner uit de regio voer langs en zag licht branden op het eiland. Toen de hulptroepen uitrukten zat de avonturier al zonder water. Ook had hij geen shirt aan en geen hoed of pet om hem te beschermen tegen de zon. 'Hij snakte naar een slok water, maar we hadden alleen een koud biertje. Na dit te hebben gedronken heeft hij bijna de hele weg terug geslapen', vertelt Don Macleod over het moment dat hij de uitgeputte toerist aantrof op het strand.







Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten