dinsdag 3 september 2013

Chinese jongen van vijf bestuurt zelfstandig een vliegtuig

He Yide is net vijf jaar oud en bestuurt nu al zelfstandig een vliegtuig. Het knaapje wordt extreem gemotiveerd door zijn vader die vurig hoopt op een vermelding in het Guinness Book of Records.

Yide is geen onbekende. Hij haalde vorig jaar ook al het wereldnieuws toen hijin een onderbroekje in de sneeuw push-ups deed en rondjes moest rennen in New York. Volharden is dan ook een deugd die hij op jonge leeftijd krijgt ingepeperd.

He Yide vloog 35 minuten alleen in een vliegtuigje boven een park in Peking. De vlucht was het toetje na een intensieve opleiding die de vader betaalde voor de recordpoging van zijn zoon. De man hoopt nu dat zijn zoon in het Guinness Book of Records de vermelding krijgt van jongste piloot.

Volgens de China's People Day vloog He Yide alleen en zat er enkel een tweede piloot in het toestel om hem te superviseren. Zijn vader liet op Weibo, de Chinese variant van Twitter weten dat zijn zoon helemaal geen angst had en dat zijn eerste vlucht een succes was.

De vader heeft geen medelijden met zijn zoon, ook niet toen hij zich vorig jaar de woede van de halve wereld op de hals haalde door zijn kind te verplichten om oefeningen in de sneeuw te doen. De beelden zorgden voor verontwaardiging en de roep om de jongen weg te halen bij zijn vader.

Zijn vader Liesheng traint hem verder om ook te excelleren in zeilcompetities. Hij wil dat zijn zoon oudere kinderen op het water het nakijken geeft. De man heeft naar eigen zeggen een goede reden om zijn kind te harden. 'Hij werd een paar maanden te vroeg geboren en daarom wil ik hem sterk maken.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten